Een afstandsbediening koppelen aan Slide via IFTTT

Momenteel heeft Slide nog geen eigen afstandsbediening.

Echter is het wel al mogelijk om via IFTTT verschillende integraties, en dus afstandsbedieningen, te koppelen aan Slide.

In dit artikel leggen we uit hoe je een WiFi Button Light van myStrom verbindt via IFTTT.

1. Download eerst de IFTTT App in de Apple Store of de Android Play Store en maak een account aan.

2. Download nu de myStrom App in de Apple Store of de  Android Play Store en maakt ook hier een account aan.

De myStrom knop verbinden met je WiFi netwerk

1. Open de myStrom App en klik op (+) Add Device.

2. Kies WiFi Button.

3. Klik op Not Connected.

4. Klik op Light.

5. Op dit punt kan je ervoor kiezen om direct via WPS of handmatig de knop te verbinden met je WiFi.
Omdat niet elke modem deze optie aanbiedt, kiezen wij voor handmatig.

Klik hiervoor op Manually.

6. Klik voor 1 seconde op de WiFi knop, zodat er een wit lichtje gaat pulseren.

7. Klik nu voor 2 seconden op de WiFi knop. Het licht zal wit en rood pulseren.

De knop is nu voor 5 minuten in "Access-Point Mode", waarmee hij zichzelf kan verbinden met een WiFi netwerk.

8. Laat myStrom verbinding maken met het WiFi netwerk van de knop.

9. Kies in het volgende scherm voor je thuis WiFi netwerk.

10. Vul nu het wachtwoord in.

11. Als de knop succesvol tot het netwerk is toegevoegd, krijg je de volgende melding. Klik op het groene pijltje om door te gaan.

12. Geef de knop een naam. In het volgende scherm kan je ook een icoon of kleur kiezen.

13. Je kan nu in de App acties koppelen aan de knop.

Dit sla je over door op Skip te drukken. We gaan nu de acties via IFTTT koppelen.

De Applet in IFTTT aanmaken om de myStrom knop aan Slide te koppelen

1. Open nu de IFTTT App en klik op Create.

2. Klik op If This [Add].

3. Zoek en klik nu op myStrom.

4. Klik op Button - Pressed.

5. Klik op Connect om je myStrom account toe te voegen.

6. Log in met je e-mail en wachtwoord.

7. Kies een actie en een knop.

Je kan kiezen voor:

1. Single Pressed (Eén keer indrukken - ca. 1/2 seconden)
2. Long Pressed (Lang ingedrukt houden - ca. 2 seconden)
3. Double Pressed (Twee keer indrukken - binnen 2 seconden).

Wij kiezen in dit geval voor één keer indrukken: Single Pressed

Kies nu welke myStrom knop je wilt gebruiken.

Klik vervolgens op Create trigger.

8. Om Slide toe te voegen, klikken we nu op Then That [Add].

9. Zoek en kies nu Slide by IIM.

10. Kies nu de actie voor de gordijnen.

Je kan kiezen uit:

1. Close curtains (de gordijnen sluiten)
2. Open curtains (de gordijnen openen)

In dit geval kiezen wij voor het openen van de gordijnen: Open curtains.

11. Klik op Connect om je Slide account te koppelen.

12. log in met je Slide e-mail en wachtwoord.

13. Kies nu welk gordijn je wilt besturen en klik op Create Action.

14. Controleer de actie en klik op Continue.

15. Om af te ronden klik je nu op Finish.

Dat was het! Je kan nu via de myStrom knop de gordijnen besturen. Met de gratis versie van IFTTT is het mogelijk om één Slide te openen en sluiten met een knop.