Software Installatie

In dit artikel helpen we je met extra uitleg de software installatie stappen te doorlopen.

Het is belangrijk dat de hardware installatie hierbij al is afgerond.

1. De software installatie

Slide is geïnstalleerd op je gordijnrails. Het is nu tijd om Slide te verbinden met je thuis WiFi-netwerk.  Schakel allereerst je mobiele netwerk uit (3G/4G). Het kan zijn dat je telefoon aangeeft dat Slide een onbeveiligd netwerk is, of dat hij geen verbinding met het internet maakt. Dit klopt. Zorg ervoor dat je tijdens de installatie verbonden blijft met het Slide netwerk.

Klik nu op 'Volgende'

2. Controleer of het LED-lampje onderaan Slide pulseert

Als het LED-lampje onderaan Slide pulseert, betekent dit dat hij nog niet verbonden is en zoekt naar een WiFi verbinding.

Controleer of het LED-lampje onderaan Slide pulseert (langzaam aan en uit gaat).

Klik het bolletje links van 'Het Slide LED-lampje pulseert' aan om deze te selecteren

Klik nu op 'Volgende'

Pulseert het lampje niet? Voer dan een Factory Reset uit en probeer het opnieuw.

3. Verbind je telefoon met Slide

We gaan nu verbinding maken met het Slide netwerk.

Klik op 'Open je WiFi-instellingen'.

4. Verbind je telefoon met het Slide netwerk

Kies bij je WiFi instellingen voor het Slide netwerk.

Navigeer na het verbinden terug naar de Slide App. Klik vervolgens op 'Verbinden' om door te gaan.

5. Verbind Slide met je thuis WiFi-netwerk

We gaan nu Slide verbinden aan je thuis netwerk.

Klik op 'Selecteer een netwerk' om je eigen WiFi netwerk te selecteren.

6. Selecteer je thuis netwerk

Kies in de lijst jouw thuis WiFi-netwerk. Zie je je eigen WiFi netwerk niet staan? Klik dan onderaan de pagina op 'Lijst opnieuw laden'. Hiermee zoekt de app opnieuw naar WiFi netwerken.

7. Vul je WiFi wachtwoord in

Je komt nu weer terug in het vorige scherm. Vul in het vakje onder de naam van je WiFi netwerk, het wachtwoord in.

Let op dat je deze correct invult. In het geval van een foutief wachtwoord kan Slide geen verbinding maken.

Tip: Klik op het slotje rechts in het vakje om je wachtwoord te tonen. Zo kan je dubbel checken dat je het correcte wachtwoord invult!

Klik vervolgens op 'Verbind Slide'

8. Slide maakt verbinding met je WiFi netwerk

Slide zal zich nu verbinden met je WiFi netwerk. Dit kan tot 60 seconden duren.

9. Slide is verbonden!

Slide is succesvol met je WiFi netwerk verbonden.

Klik nu op 'Volgende' om door te gaan.

Zie je een ander scherm? Klik hier voor hulp

10. Slide kalibreren

We gaan nu de lengte van je gordijnrails opmeten zodat Slide weet hoever hij moet openen en sluiten.

Klik hiervoor op 'Start kalibratie'

11. De kalibratie

Slide zal nu automatisch open gaan, totdat hij niet verder kan en hierna automatisch volledig dichtgaan.

11.1 Gebeurt er niets: Klik dan op 'Probeer opnieuw'

11.2 Wil je dat de gordijnen eerder stoppen dan het begin- of eindpunt? Klik dan op 'Stop handmatig' om Slide een seintje te geven dat hij de ideale positie heeft bereikt.

11.3 Gaan de gordijnen niet volledig open of dicht: Klik dan op 'Verhoog de kracht en probeer opnieuw':

Slide heeft 3 krachtniveaus. Kies in het volgende scherm het gewenste niveau:

- Licht

- Medium

- Zwaar

Probeer het hierna opnieuw.

Zijn de gordijen volledig open en dicht gegaan, klik dan op 'Het is klaar, start het testen' om door te gaan.

Slide zal de gordijnen nu automatisch volledig openen.

12. Slide testen

De gordijnen gaan nu weer volledig open. Is dit goed gegaan?

Klik dan op "Klaar! Opslaan en doorgaan".

Gaan de gordijnen toch niet volledig open, klik dan op "Terug naar kalibratie" om de kracht te verhogen.

13. Geef Slide een naam

We gaan Slide nu in een Zone plaatsen en een naam geven. Klik op 'Selecter een zone' om Slide in een zone te plaatsen.

Je kan hier ook een nieuwe zone aanmaken via 'Create a new zone'. Geef deze een naam en sla op.

Vul in het vakje onder de zone een naam in voor Slide. Deze kan je volledig zelf kiezen.

Klik nu op 'Je bent klaar. Let's Slide!'

Dat was het. Je Slide is nu klaar voor gebruik.

Je kan Slide nu direct in de app via de "Slider" onderaan openen en sluiten.

Ook kan je onderaan de pagina routines toevoegen.

Of wil je iets anders veranderen? Klik dan in de bovenhoek op het tandwieltje.

Veel plezier met Slide!