Een IFTTT routine aanmaken

In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een IFTTT routine maakt en hoe je deze met je Slide verbindt.

We zullen de Weather Underground integratie als voorbeeld gebruiken om de gordijnen te sluiten als de UV index boven een bepaald niveau stijgt. De Ultraviolet (Zonkracht) index is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt.

Deze integratie is ideaal in de zomer. Door de gordijnen automatisch te sluiten als de zon op haar het sterkst is, houd je de warmte buiten en je huis lekker koel.

Om deze feature aan je Slide toe te voegen, lopen we door een aantal stappen heen. Dit duurt in totaal maar een paar minuten:

1. Download de IFTTT app in de Apple Store or Android Store en maak een account aan.

2. Klik op " Create" om te beginnen met het maken van een routine.

3. We beginnen met het toevoegen van de Weather Underground trigger. Klik hiervoor op " If This   [Add]"

4. Zoek, of klik direct op de integratie die je wilt toevoegen. In dit geval klikken we op de Weather Underground knop.

5. Kies een trigger. Wij gaan voor: " Current UV index rises above" (Huidige UV index stijgt boven)

6. Vul de trigger velden in:

We laten de trigger activeren als de UV index hoger is dan 6. ( Klik hier voor meer informatie over de UV index).
Gebruik de kaart om de correcte locatie aan te geven.

Klik nu op " Create trigger"

7.  We hebben nu de eerste helft van de trigger geconfigureerd. Nu gaan we de Slide trigger toevoegen.

Klik op " Then That   [Add]"

8. Zoek naar " Slide" en klik op de knop

9. Kies een actie die Slide moet ondernemen als de trigger wordt geactiveerd. Wij kiezen voor " Close curtains" (gordijnen sluiten) om de zon buiten te houden en het huis lekker koel te houden.

10. In deze stap verbinden we ons Slide account met IFTTT (deze stap kan worden overgeslagen als je dit al hebt gedaan).

Klik op " Connect" om je Slide account te koppelen en IFTTT toegang te geven tot je Slide(s)

11. Gebruik de keuzelijst om je Slide te kiezen die geactiveerd moet worden met deze trigger.

Klik dan op " Create action"

12. In dit scherm zien we de " If This, Then That" trigger die we hebben aangemaakt.

Klik op " Continue"

13. Nu kan je ervoor kiezen om een notificatie op je telefoon te ontvangen als de trigger wordt geactiveerd. Gebruik het knopje rechts om notificaties aan of uit te zetten.

Klik vervolgens op " Finish"

En dat was het! Je hebt nu een trigger aangemaakt voor je gordijnen.

Gebruik IFTTT om het meeste uit je slimme gordijnen te halen door ze te koppelen aan een breed scala van apparaten, services en integraties.