Met welke integraties werkt Slide?

Slide werkt samen met een constant groeiende lijst van integraties. We geven hier een overzicht van de huidige beschikbare integraties

Athom Homey

Athom's Homey is een grote favoriet van ons. Homey verbindt (nagenoeg) al jouw apparaten thuis. Voor een comfortabel, energiezuinig én veilig huis, volledig ingericht naar jouw smaak. De kracht van Homey zit in de Flows die je aanmaakt. Met Flows stel je zelf in hoe je apparaten samenwerken. Zo kan je bijvoorbeeld automatisch de elektrische gordijnen sluiten als je 's avonds de lichten aandoet, of je slimme gordijnen op 70% zetten als buiten de zon schijnt en het warmer dan 25 graden is. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je gebruikt Homey om jouw andere smart home producten, zoals sensoren en schakelaars aan Slide te koppelen. Homey werkt met verschillende draadloze protocollen, zoals Zigbee en Z-wave. Met deze powercombinatie kan je jouw automatische gordijnen dus echt overal aan koppelen.

Klik hier voor meer informatie over Homey

Google Assistant

Met de Google Assistant integratie is het nu ook mogelijk om je slimme gordijnen met je stem te bedienen. Een simpele 'Hey Google, open de gordijnen' is genoeg om je gordijnen automatisch te laten openen. Heb je een Google Home, of een andere slimme speaker met Google Assistant ondersteuning zoals Sonos One? Dan heb je niet eens meer een mobiele telefoon nodig om je gordijnen aan te sturen. Ook met Google is het mogelijk om routines in te stellen en zo meerdere apparaten synchroon te laten bewegen. De perfecte filmavond is zo binnen stembereik. 'Hey Google, ik ga TV kijken'. De lichten worden gedimd, de gordijnen gaan dicht en de TV gaat aan.. Zelf hoef je alleen nog maar te zitten en kijken.

FIBARO Home Center 3 en FIBARO Home Center 3 Lite

De Home Center 3 is een smart home hub waarmee je diverse apparaten kunt aan sturen in je huis. Denk hierbij bv aan je verwarming, verlichting, audio apparatuur. Naast dit kun je de Home Center 3 inzetten voor je alarm en om je bewatering in je tuin te regelen. Naast het aan- en uitzetten van deze apparaten krijg je ook de mogelijkheid om slimmere regels te maken. Kortom, de Home Center 3 is een centrale hub om je huis aan te sturen.

Klik hier om naar de installatie instructies te gaan

FIBARO Home Center 2

(Handmatig via Github)

We zijn ontzettend blij met onze community van developers. Zo ook met Gabor, die deze integratie heeft ontwikkelt. De FIBARO Home Center 2 is een basisstation waar je meerdere slimme apparaten aan koppelt. Het zorgt voor een huis waar alles vanzelf gebeurt, of je nou thuis bent, op kantoor, of een mobiele telefoon gebruikt. Deze integratie vergt wel wat coding en is daarom eschikter voor de iets meer technisch onderlegde gebruiker.

Klik hier om direct naar de FIBARO Home Center 2 documentatie te gaan

Domoticz

Domoticz is één van de meest populaire open source smart home automation systemen. Zaols de naam al doet vermoeden is het ontwikkeld om je slimme domotica producten te combineren. Domoticz stelt je in staat verschillende apparaten te koppelen, zoals lichten, schakelaars, maar ook sensoren voor temperatuur, regen en wind. Je neemt volledig controle over je huis. Dankzij onze slimme integratie tussen Slide en Domoticz kan je dus ook je gemotoriseerde gordijnen koppelen aan je andere domotica systemen. Het is te gebruiken met veel verschillende systemen, zoals Raspberry, Windows, Linux, en MacOS. Domoticz vereist wel iets meer technische kennis, maar biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf ontzettend veel te personaliseren.
Klik hier voor de Domoticz documentatie.

IFTTT staat voor "If This Then That" en is een integratie waarmee je Slide aan een groot aantal verschillende smart home apparaten kan koppelen.

Koppel je gordijnen aan een afstandsbediening, weervoorspellingen, Amazon Alexa, of zelfs je locatie. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De IFTTT app is te vinden in de Apple Store and de Android Play Store

Home Assistant

In de afgelopen jaren is  Home Assistant (ook wel HassIO) gegroeid to één van de meest toegepaste zelfbouwoplossingen voor domotica automatisering. Home Assistant heeft meer dan 1600 beschikbare integraties en isde perfecteoverbrugging voor integraties die Slide zelf niet direct aanbiedt. Zo is het  mogelijk om je elektrische gordijnen te integreren met Amazon Alexa, Samsung SmartThings, IFTTT, Philips HUE of Apple HomeKit Controller. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een Raspberry Pi. Home Assistant is daarom, net zoals Domoticz, erg populair onder technisch aangelegde gebruikers. Dankzij de ontwikkeling van de Lovelace UI en HassIO wint het platform echter ook onder een breder publiek bekendheid. Inmiddels zijn er dan ook steeds meer mensen die Home Assistant gebruiken om hun automatische Slide gordijnen in hun smart home te integreren.
De Home Assistant documentatie voor Slide vind je hier.

Homebridge

We krijgen veel vragen over een Apple Homekit integratie. Deze integratie vergt echter wat meer ontwikkeling en staat daarom nog op onze wishlist. Gelukkig hebben wij een toegewijde community van developers die altijd in oplossingen denkt. Gebruikers hebben apart een Homebridge plugin voor Slide ontwikkeld. Homebridge is een alternatieve methode om producten binnen HomeKit aan te sturen die nog geen eigen HomeKit support hebben. Let op dat ook Homebridge wel wat technische kennis vereist. Als dat echter geen bezwaar is, heb je hiermee een mooie manier om je automatische gordijnen van Slide aan te sturen en in je smart home te integreren.

Klik hier om naar de Homebridge documentatie van Bram te gaan. Deze is voor zowel de local als open API (released 27-05-2021)

Klik hier om direct naar de open API Homebridge documentatie te gaan van Renssies (released 18-06-2020)

Klik hier voor de local API documentatie van Iandrono (released 09-2020)

Pimatic

Pimatic is een framework voor domotica op basis van NodeJS, beschikbaar voor de Raspberry Pi en andere platformen. Ook deze integratie is community created (door Robin). Door middel van Pimatic is het mogelijk om verschillende apparaten en integraties in je huis aan elkaar te koppelen. Doordat Pimatic open source is, worden er constant nieuwe opties toegevoegd aan de lijst met mogelijke plugins.

Hier vind je de Pimatic documentatie

Homeseer

Homeseer maakt controllers en software voor domotica. Deze zijn ontworpen om verlichting, HVAC, beveiliging, AV en andere subsystemen bij jou thuis te integreren. Daarnaast heeft Homeseer een online winkel met compatibele producten voor automatisering en een gratis online community forum voor gebruikers en dealers.

De Slide integratie is gebouwd door iemand uit onze community; Walter.

Klik hier om naar de documentatie te gaan.

Open Cloud API

Met de Slide Open Cloud API ben jij helemaal vrij om te bepalen hoe je je Slide gebruikt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Onze open cloud API documentatie vind je hier.