Installatie: 'Er is iets misgegaan...'

Heb je alle stappen doorlopen en krijg je de melding 'Something went wrong...' ?

Doorloop dan de vervolgstappen hieronder.

1. Zet je mobiele data (3G/4G) uit, of zet de airplane mode aan van je mobiel

Het is belangrijk dat je telefoon met Slide verbonden blijft tijdens de installatie. Sommige telefoons verbreken automatisch de verbinding, aangezien Slide zelf niet direct met het internet verbindt. Om dit te voorkomen, kan je de mobiele data van je telefoon uitschakelen.

2. Factory Reset Slide

Doe dit voordat je verder gaat.
Hiermee zet je Slide terug naar de fabrieksinstellingen.
Dit is belangrijk zodat je zeker weet dat er geen oude instellingen staan opgeslagen die voor problemen kunnen zorgen:

1. Neem iets kleins, zoals een paperclip

2. Slide's reset knop zit in een gat naast de ingang van de stekker. Gebruik de paperclip om de reset knop minstens 10 seconden ingedrukt te houden.

Als je de motor even hoort en het LED-lampje begint te pulseren, is de reset compleet.

Klik nu op Restart Onboarding of navigeer naar het begin van de installatie flow om deze opnieuw te doorlopen.

3. Controleer of het LED-lampje onderaan Slide pulseert

3.1 Het LED-lampje pulseert

In dit geval is het Slide niet gelukt om met je thuis WiFi-netwerk te verbinden.

Dit is in 95% procent van de gevallen vanwege een verkeerd  WiFi wachtwoord. Deze moet correct zijn, anders kan Slide geen verbinding maken.

Soms is er een ander wachtwoord voor het 5GHz netwerk dan voor het 2.4GHz netwerk. Gebruik altijd het 2.4GHz netwerk. Slide werkt niet op een 5.0GHz netwerk.

Doorloop nu de installatie flow opnieuw. Klik hiervoor op Restart Onboarding of navigeer terug naar het punt waar je de Device Code moet invullen.

3.2 Het LED-lampje pulseert niet

In dit geval is Slide verbonden met je thuis WiFi-netwerk maar ontvangt het geen commando’s.

In 95% van de gevallen is dit vanwege een vekeerde Device Code.

Voordat je verder gaat, geef Slide een Factory Reset (zie hierboven).

Klik nu op Restart Onboarding of navigeer terug naar het punt waar je de Device Code moet invullen om opnieuw te beginnen.

Controleer goed of je de juiste Device Code invult en probeer het opnieuw.

Ervaar je nog steeds problemen na het controleren van de Device Code?

Geef Slide eerst opnieuw een Factory Reset. Lees daarna de volgende mogelijke oorzaken door:

1. Slide heeft problemen met de instellingen op je modem. Dit komt voor als je modem gebruikt maakt van een alternatieve DNS-server zoals een pi-hole, of een mesh-netwerk

2. Instellingen in je modem die nieuwe apparaten blokkeert

3. 2.4GHz en 5.0GHz

4. WiFi-booster/extender creëert storing

1. Alternatieve DNS-server zoals een pi-hole

Als je een modem hebt die gebruikt maakt van een alternatieve DNS-server, zoals een pi-hole, zal Slide geen commando’s van jouw modem ontvangen en zal je de instellingen moeten wijzigen.

Om zeker te weten dat dit het probleem is kan je het volgende testen:

Voer eerst een Factory Reset uit (zie vervolgstappen hieronder)
Neem een tweede telefoon en zet hierbij de persoonlijke hotspot aan (ook wel WiFi Access Point genoemd). Je hebt hiervoor een tweede apparaat nodig. Het eerste apparaat gebruik je voor de installatie, de tweede fungeert als WiFi punt. Laat Slide met de persoonlijke hotspot vebinden in plaats van je thuis-netwerk.

Lukt de kalibratie nu wel? Dit betekent dat de modem of de DNS-server de toegang van Slide tot het internet blokkeert.

Probeer zo mogelijk de DNS te veranderen of de modem te resetten. Tevens kan het een optie zijn om een gast netwerk aan te maken vanuit je modem om Slide hiermee verbinding te laten maken, mits je modem dit ondersteunt.

2. Instellingen in de modem die nieuwe apparaten blokkeren

Sommige modems hebben instellingen die nieuwe apparaten blokkeren.
Controleer dus de instellingen en geef zo nodig toegang aan Slide om verbinding te maken.

Het kan ook helpen om je modem een factory reset te geven.

3. 2.4GHz en 5.0GHz

Veel WiFi-punten hebben de mogelijkheid om zowel op 2.4GHz en 5.0GHz te draaien. Slide werkt alleen op 2.4GHz, omdat deze een grote bereik heeft dan 5.0GHz.
2.4GHz heeft wel minder bandbreedte, maar Slide heeft dit niet nodig. Het kan zijn je WiFi-punt ingesteld staat op 5.0GHz. Dit zorgt ervoor dat Slide geen verbinding kan maken. Zorg er dus voor dat alle WiFi-punten op 2.4GHz draaien.
Het is soms mogelijk om een ander wachtwoord in te stellen voor 2.4GHz en 5.0GHz. Zorg bij installeren voor Slide dat je het juiste wachtwoord voor 2.4GHz opgeeft.

Het kan ook helpen om de twee frequenties een andere naam te geven. Dit zorgt ervoor dat Slide niet per ongeluk met het 5.0GHz netwerk verbindt.

4. WiFi-booster/extender

Het kan zijn dat je verschillende WiFi-punten in je huis hebt, zoals de modem, een aparte router en mogelijk WiFi boosters of extenders. Het kan zijn dat er instellingen op de WiFi booster/extender staat die voor storing kan zorgen. Controleer de gegevens van alle apparaten. Zorg ervoor dat alle apparaten op 2.4GHz draaien.

Geef daarnaast het WiFi punt waarmee Slide moet verbinden een unieke naam. Als meerdere WiFi punten dezelfde naam hebben, kan dit storing veroorzaken.