Installatie: Alle stappen doorlopen, maar geen verbinding

Heb je alle stappen doorlopen en krijg je een onderstaand scherm, maar geen verbinding?

Doorloop dan de vervolgstappen hieronder.

1. Zet je mobiele data (3G/4G) uit, of zet de airplane mode aan van je mobiel

Het is belangrijk dat je telefoon met Slide verbonden blijft tijdens de installatie. Sommige telefoons verbreken automatisch de verbinding, aangezien Slide zelf niet direct met het internet verbindt. Om dit te voorkomen, kan je de mobiele data van je telefoon uitschakelen.

2. Controleer of het LED-lampje onderaan Slide pulseert

2.1 Het LED-lampje pulseert

In dit geval is het Slide niet gelukt om met je thuis WiFi-netwerk te verbinden. Controleer en probeer het volgende:

Dit is in 95% procent van de gevallen vanwege een verkeerde Device Code of WiFi wachtwoord. Beide moeten correct zijn, anders kan Slide geen verbinding maken.

Soms is er een ander wachtwoord voor het 5GHz netwerk dan voor het 2.4GHz netwerk. Slide gebruikt altijd het 2.4GHz netwerk.

Geef Slide een Factory Reset (zie hieronder), en doorloop de installatie flow opnieuw. Klik hiervoor op "Restart Onboarding" of navigeer terug naar het punt waar je de Device Code moet invullen.

Slide Factory Resetten

1. Neem iets kleins, zoals een paperclip

2. Slide's reset knop zit in een gat naast de ingang van de stekker. Gebruik de paperclip om de reset knop minstens 10 seconden ingedrukt te houden.

Als je de motor even hoort en het LED-lampje begint te pulseren, is de reset compleet.

Klik nu op " Restart Onboarding" of navigeer naar het begin van de installatie flow om deze opnieuw te doorlopen.

2.2 Het LED-lampje pulseert niet

In dit geval is Slide verbonden met je thuis WiFi-netwerk maar ontvangt het geen commando’s. Dit kan een aantal oorzaken hebben.

Voordat je verder gaat, geef Slide een Factory Reset (zie hierboven), en lees de opties door:

1. Slide heeft problemen met de instellingen op je modem. Dit komt voor als je modem gebruikt maakt van een alternatieve DNS-server zoals een pi-hole, of een mesh-netwerk

2. Instellingen in je modem die nieuwe apparaten blokkeert

3. 2.4GHz en 5.0GHz

4. WiFi-booster/extender creëert storing

5.  Er is een verkeerde ‘Device Code’ ingevuld.

1. Alternatieve DNS-server zoals een pi-hole
Als je een modem hebt die gebruikt maakt van een alternatieve DNS-server, zoals een pi-hole, zal Slide geen commando’s van jouw modem ontvangen en zal je de instellingen moeten wijzigen. Ook kan Slide moeite hebben met mesh-netwerken. Om zeker te weten dat dit het probleem is kan je het volgende testen:

Neem een tweede telefoon en zet hierbij de persoonlijke hotspot aan.

Gebruik dit als WiFi punt als er gevraagd wordt om verbinding te maken met je thuis WiFi-netwerk. Lukt het Slide nu wel om verbinding te maken en kan je Slide bedienen? Dan heeft je modem bepaalde instellingen die ervoor zorgen dat Slide geen verbinding maakt. Je kan je modem resetten, of instellingen wijzigen in je modem om dit op te lossen.

2. Instellingen in de modem die nieuwe apparaten blokkeren

Sommige modems hebben instellingen die nieuwe apparaten blokkeren.
Controleer dus de instellingen en geef zo nodig toegang aan Slide om verbinding te maken.

Het kan ook helpen om je modem een factory reset te geven.

3. 2.4GHz en 5.0GHz

Veel WiFi-punten hebben de mogelijkheid om zowel op 2.4GHz en 5.0GHz te draaien. Slide werkt alleen op 2.4GHz, omdat deze een grote bereik heeft dan 5.0GHz.
2.4GHz heeft wel minder bandbreedte, maar Slide heeft dit niet nodig. Het kan zijn je WiFi-punt ingesteld staat op 5.0GHz. Dit zorgt ervoor dat Slide geen verbinding kan maken. Zorg er dus voor dat alle WiFi-punten op 2.4GHz draaien.
Het is soms mogelijk om een ander wachtwoord in te stellen voor 2.4GHz en 5.0GHz. Zorg bij installeren voor Slide dat je het juiste wachtwoord voor 2.4GHz opgeeft.

Het kan ook helpen om de twee frequenties een andere naam te geven. Dit zorgt ervoor dat Slide niet per ongeluk met het 5.0GHz netwerk verbindt.

4. WiFi-booster/extender

Het kan zijn dat je verschillende WiFi-punten in je huis hebt, zoals de modem, een aparte router en mogelijk WiFi boosters of extenders. Het kan zijn dat er instellingen op de WiFi booster/extender staat die voor storing kan zorgen. Controleer de gegevens van alle apparaten. Zorg ervoor dat alle apparaten op 2.4GHz draaien.

Geef daarnaast het WiFi punt waarmee Slide moet verbinden een unieke naam. Als meerdere WiFi punten dezelfde naam hebben, kan dit storing veroorzaken.

5. Verkeerde ‘Device Code’ ingevuld

De juiste 'Device Code' moet ingevuld zijn, anders kan Slide geen verbinding maken. Om de juiste Device Code in te vullen moet je Slide resetten en de installatie opnieuw beginnen.