Installatie: "Unable to connect"

Krijg je de melding "Unable to connect" nadat je probeert te verbinden met je WiFi thuis-netwerk?

Zet allereerst je mobiele data (3G/4G) uit

Het is belangrijk dat je telefoon tijdens de installatie verbonden blijft met het ‘Slide Access Point’. Sommige telefoons verbreken de verbinding, omdat Slide zelf geen connectie maakt met internet.  Om ervoor te zorgen dat je telefoon niet automatisch op zoek gaat naar een uitgaande werkende internetverbinding, kan je je mobiele data uitzetten.

De 'Unable to connect' melding kan een aantal oorzaken hebben:

1.   Slide heeft problemen met de instellingen op je modem. Dit komt veelal omdat de internetverbinding geblokkeerd wordt door de modem. In 95% van de gevallen komt dit door een alternatieve DNS-server (zoals een pi-hole), een mesh netwerk of WiFi booster/extenders. In de overige 5% ligt het aan de instellingen van de modem zelf.  (Zie voor vervolgstappen hieronder)

2.   Er is een verkeerde ‘Device Code’ ingevuld. (Zie voor vervolgstappen hieronder)

3.   Er is een verkeerd WiFi-wachtwoord ingevuld. (Zie voor vervolgstappen hieronder)

Je zal in alle gevallen Slide een Factory Reset moeten geven. Zie hiervoor onderaan de pagina

1. Internetverbinding wordt geblokkeerd

Alternatieve DNS-server (zoals een pi-hole)

Als je een modem hebt die gebruikt maakt van een alternatieve DNS-server, zoals een pi-hole, zal Slide geen commando’s van jouw modem ontvangen en zal je de instellingen moeten wijzigen.

Om zeker te weten dat dit het probleem is kan je het volgende testen:

Voer eerst een Factory Reset uit (zie vervolgstappen hieronder)
Neem een tweede telefoon en zet hierbij de persoonlijke hotspot aan (ook wel WiFi Access Point genoemd). Je hebt hiervoor een tweede apparaat nodig. Het eerste apparaat gebruik je voor de installatie, de tweede fungeert als WiFi punt.

Lukt de kalibratie nu wel? Dit betekent dat de modem of de DNS-server de toegang van Slide tot het internet blokkeert.

Probeer zo mogelijk de DNS te veranderen of de modem te resetten. Tevens kan het een optie zijn om een gast netwerk aan te maken vanuit je modem om Slide hiermee verbinding te laten maken, mits je modem dit ondersteunt.

Mesh-netwerk of WiFi booster/extender
Ook als je een mesh-netwerk hebt, kan het zijn dat Slide hier moeite mee heeft. Mogelijk zijn er teveel WiFi-punten zijn waardoor Slide in de war raakt en niet weet welk WiFi punt hij moet kiezen.

Je kunt de naam veranderen van het WiFi punt dat je voor Slide wilt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat Slide minder storing ondervindt en makkelijker verbinding onderhoudt met het correcte WiFi punt.

Voer voordat je verder gaat een Factory Reset uit:

2.   Verkeerde ‘Device Code’ ingevuld

In dit geval zal je Slide hardware-matig moeten resetten.

3.   Verkeerd WiFi-wachtwoord ingevuld

In het geval dat er een verkeerd WiFi wachtwoord is ingevuld voor het thuis-netwerk zal je Slide hardware-matig moeten resetten.

Slide Factory resetten

Met een hardware matige reset wordt Slide naar zijn originele fabrieksinstellingen teruggezet. Om een reset uit te voeren, volg deze stappen:

1.  Neem iets kleins zoals een paperclip

2. Slide’s reset knop bevindt zich in een opening aan de onderkant van Slide. Gebruik de paperclip om de reset knop minstens  10 seconden in te drukken.

Zodra het LED-lampje begint te pulseren is de reset gelukt.

Let op: Door een ‘Factory Reset’ uit te voeren, moet je Slide opnieuw configureren. Begin hier bij de stap waar je de ‘Device Code’ moet invullen. Deze code vind je op de ‘Welcome Sheet’, of bovenop Slide zelf.