Hoe demonteer ik Slide?

In dit artikel leggen we uit hoe je Slide van je gordijnen afhaalt. Zo kan je Slide gemakkelijk in een andere kamer ophangen, of meenemen met de verhuizing.

Hier is een overzicht van de Slide onderdelen, zodat de beschrijvingen hieronder duidelijk zijn:

1. Slide op dubbele gordijnen

2. Slide op een enkel gordijn

1. Slide op dubbele gordijnen

1.     Haal de stroomkabel uit Slide (A).

2.     Haal de gordijnen los van de Eerste Connector (G) en de Tweede Connector (I + J)

3.     Haal de Clip protector (H) en de Connector Clip (F) los van de Eerste Connector (G)

4.     Haal de Clip Protector (H) en de Connector Clip (F) los van de Tweede Connector (I + J) en haal deze van de kabel af

5.     Haal nu de gordijnen los van Slide (A) en de Pulley (E)

6.     Trek de Pulley (E) horizontaal richting het uiteinde van de rails tot je een *klik* hoort en trek deze dan langzaam naar beneden. Laat de Pulley (E) nu rustig richting Slide (A) lopen. Geef de spoel in de motor hierbij de tijd om de kabel rustig op te rollen.

Demontage van de Pulley rechts

Demontage van de Pulley links

7.      Klik nu Slide (A) zelf los, door ook deze horizontaal richting het andere uiteinde van de rails te trekken. Zodra je een  *klik* hoort, kan je Slide (A) rustig naar beneden halen.

Demontage van Slide rechts

Demontage van Slide links

8.     Haal nu de Mount Pins (D) uit de Slide Mount (B) om daarna ook deze los te halen van je gordijnrails

9.     Herhaal dit bij de Mount Pins (D) en Slide Mount (B) aan de andere kant.

10.  Haak nu de gordijnen terug in de runners en stoppers van je gordijnrails.

Je hebt nu Slide gedemonteerd. Bewaar de onderdelen goed, zodat je Slide gemakkelijk weer kan installeren op een andere plek.

2. Slide op een enkel gordijn

1.     Haal de stroomkabel uit Slide (A)

2.     Haal de gordijnen los van de Eerste Connector (G)

3.     Haal de Clip protector (H) en de Connector Clip (F) los van de Eerste Connector (G)

4.     Haal nu de gordijnen los van Slide (A) en de Pulley (E)

5.     Trek de Pulley (E) horizontaal richting het uiteinde van de rails tot je een *klik* hoort en trek deze dan langzaam naar beneden. Laat de Pulley (E) nu rustig richting Slide (A) lopen. Geef de spoel in de motor hierbij de tijd om de kabel rustig op te rollen.

Demontage van de Pulley rechts Demontage van de Pulley links

6.      Klik nu Slide (A) zelf los, door ook deze horizontaal richting het andere uiteinde van de rails te trekken. Zodra je een *klik* hoort, kan je Slide (A) rustig naar beneden halen.

Demontage van Slide rechts Demontage van Slide links

7.     Haal nu de Mount Pins (D) uit de Slide Mount (B) om daarna ook deze los te halen van je gordijnrails

8.     Herhaal dit bij de Mount Pins (D) en Slide Mount (B) aan de andere kant.

9.     Haak nu de gordijnen terug in de runners en stoppers van je gordijnrails.

Je hebt nu Slide gedemonteerd. Bewaar de onderdelen goed, zodat je Slide gemakkelijk weer kan installeren op een andere plek.