Installatie: Problemen met kalibratie

In dit artikel helpen we je met het oplossen van verbindingsproblemen tijdens de kalibratie. Als je een ander probleem hebt, klik dan op de link hieronder:

- Mijn gordijnen gaan niet volledig open of dicht

- Als ik mijn gordijnen probeer te openen gaan ze dicht en vice versa

Kom je niet voorbij één van de volgende schermen?

Zet je mobiele data (3G/4G) uit

Het is belangrijk dat je telefoon tijdens het instellen verbonden blijft met het ‘Slide Acces Point’. Sommige telefoons verbreken de verbinding, omdat Slide zelf geen connectie maakt met internet. Om dit te voorkomen kan je je mobiele data uitschakelen.

Kijk vervolgens of het LED-lampje onderaan Slide pulseert en handel als volgt:

Het LED-lampje pulseert

In dit geval is het Slide niet gelukt om met je thuis WiFi-netwerk te verbinden. Dit is meestal omdat er een verkeerd WiFi wachtwoord of Device Code is ingevuld.

Voer een Factory Reset uit

1.  Neem iets kleins zoals een paperclip

2. Slide’s reset knop bevindt zich in een opening aan de onderkant van Slide. Gebruik de paperclip om de reset knop minstens 10 seconden in te drukken.

Zodra het LED-lampje begint te pulseren is de reset gelukt.
Je zal nu de installatie flow opnieuw moeten doorlopen. Navigeer hiervoor terug naar het begin, waar je de Device Code invult.

Controleer deze nu goed en doe hetzelfde zodra je het WiFi wachtwoord van je thuis netwerk moet invullen.

Tip: Soms is er een ander wachtwoord voor het 5GHz netwerk dan voor het 2.4GHz netwerk. Slide gebruikt altijd het 2.4GHz netwerk.

Het LED-lampje pulseert niet

In dit geval is Slide verbonden met je thuis WiFi-netwerk maar ontvangt het geen commando’s. In dit geval heeft Slide problemen met de instellingen op de modem.

Dit komt veelal omdat de internetverbinding geblokkeerd wordt door de modem. In 95% van de gevallen komt dit door een alternatieve DNS-server (zoals een pi-hole), een mesh-netwerk of door WiFi boosters/extenders. In de overige 5% ligt het aan de instellingen van de modem zelf.

Voordat je verder gaat : Voer een Factory Reset uit

1.  Neem iets kleins zoals een paperclip

2. Slide’s reset knop bevindt zich in een opening aan de onderkant van Slide. Gebruik de paperclip om de reset knop minstens 10 seconden in te drukken.

Zodra het LED-lampje begint te pulseren is de reset gelukt.
Je zal nu de installatie flow opnieuw moeten doorlopen. Navigeer hiervoor terug naar het begin, waar je de Device Code invult.

1. Alternatieve DNS-server (zoals een pi-hole)
Als je een modem hebt die gebruikt maakt van een alternatieve DNS-server, zoals een pi-hole, zal Slide geen commando’s van jouw modem ontvangen en zal je de instellingen moeten wijzigen.

Om zeker te weten dat dit het probleem is kan je het volgende testen:

Voer eerst een Factory Reset uit (zie vervolgstappen hieronder)
Neem een tweede telefoon en zet hierbij de persoonlijke hotspot aan (ook wel WiFi Access Point genoemd). Je hebt hiervoor een tweede apparaat nodig. Het eerste apparaat gebruik je voor de installatie, de tweede fungeert als WiFi punt.

Lukt de kalibratie nu wel? Dit betekent dat de modem of de DNS-server de toegang van Slide tot het internet blokkeert.

Probeer zo mogelijk de DNS te veranderen of de modem te resetten. Tevens kan het een optie zijn om een gast netwerk aan te maken vanuit je modem om Slide hiermee verbinding te laten maken, mits je modem dit ondersteunt.

2. Mesh-netwerk of WiFi booster/extender
Ook als je een mesh-netwerk hebt, kan het zijn dat Slide hier moeite mee heeft. Als er meerder WiFi punten dezelfde naam hebben, kan dit voor storing zorgen.

Geef het WiFi punt waar Slide mee verbindt een unieke naam. Dit voorkomt dat hij van punt wisselt als er internetproblemen zijn en zorgt ervoor dat hij makkelijker verbinding onderhoudt met het correcte WiFi punt.

3. Als deze opties niet van toepassing op jouw situatie, reset je ook je modem en probeer het opnieuw.

Zit je vast op een ander scherm? Klik hier